Vinăria “KaraGani”

La sudul Republicii Moldova, în regiunea vitivinicolă Valul lui Traian, într-un microclimat favorabil cu mult soare, crește vița de vie destinată mai apoi să devină un delicios vin ecologic al mărcii “KaraGani” . Respectarea tradițiilor, experiența veche de secole, precum și dragostea pentru munca depusă, permit tuturor iubitorilor să se bucure de uimitoarele vinuri: roșu, alb, roz, sec și de desert.

Datorită vinurilor de înaltă calitate, vinăria “KaraGani” s-a transformat rapid dintr-o vinărie mică de familie, într-o companie de producție de vin ce folosește cele mai moderne echipamente. Vinăria a fost fondată în 2006, când familia Cherven și-a extins producția de vin de casă cu o sală de degustare decorată în stil tradițional. În ciuda vârstei aparent tinere a vinăriei, tradiția de a produce băutura nobilă în familia Cherven are peste 130 de ani. Primele podgorii ale familiei sunt menționate în 1880 și toate tradițiile familiale sunt transmise cu atenție din generație în generație.

Astăzi, vinăria “Karagani” este inclusă în turul vinicol din Moldova și Găgăuzia, ceea ce se reflectă în numărul tot mai mare de turiști străini. Pe terirotiul vinăriei “Karagani” , puteți participa la procesul de recoltare a strugurilor și prelucrarea a acestora, puteți face o plimbare în beciuri, degusta vinuri și mâncăruri tradiționale ale bucătărie moldovenești și găgăuze, și bineînțeles puteți procura vinuri direct de pe teritoriul vinăriei.

Puteți vizita Vinăria „KaraGani” în cadrul excursiilor noastre din Găgăuzia:

Sign In