Începând cu anul 1958 în satul Cazaclia a început să funcționeze fabrica de vin, care treptat, grație calității vinului, devine cunoscută în toată Moldova și Europa. După ce a supraviețuit crizelor anilor ‘90, în anul 1997 a început o nouă etapă pentru cramă, atunci când antrepronorii francezi și-au arătat interesul pentru această regiune, situată la aceeași latitudine cu faimosul Bordeauz francez. Clima blândă, solul saturat cu microelemente și săruri creează condițiile excelente pentru cultivarea strugurilor. Astfel a apărut compania moldo-franceză de producere a vinului, echipată cu cele mai moderne tehnologii, care păstrează microelementele cele mai utile din struguri.
Principala distincție a vinăriei din Găgăuzia, după spusele stăpânilor, este protecția biologică împotriva dăunătorilor din vii, la care ajută gâștele. Aceste păsări se plimbă liber printre vița de vie, se luptă cu daunătorii, în același timp saturând solul cu azot.
În cadrului turului la vinăria „Kazayak Vin”, veți degusta vinuri din sud, veți face cunoștință cu mâncărurile tradiționale. Sala de degustare a fost renovată recent, fiind decorată în stilulul unui beci vechi, cu elemente din piatră și lemn – o masă de stejar, scaunașe în formă de butoaie și ușă de piatră.